FRACTURI VERTEBRALE COMPRESIVE

Coloana vertebrală este formată dintr-o serie de oase numite vertebre. În cazul în care una sau mai multe vertebre se slăbeşte sau se fracturează apare aşa-numita “fractură de compresie”. Osteoporoza este una din cauzele cele mai des întâlnite care produce fracturi vertebrale compresive.

Alte cauze ar mai fi tumorile sau traumatismele de la acest nivel.

În cazul osteoporozei, oasele devin friabile, iar puterea vertebrelor de susţinere a coloanei scade, în cazul acesta şi activităţile cu intensitatea cea mai mică pot provoca fracturarea vertebrelor. Datorită intensităţii durerii, pacientul va fi limitat în efectuarea unor activităţi simple, chiar şi a mişcărilor normale.

Vertebroplastia aduce speranţă miilor de pacienţi care suferă de dureri severe de spate datorate fracturilor vertebrale de compresie.

Vertebroplastia este un procedeu chirurgical minim invaziv în care medicul chirurg injectează un cement medical în vertebra fracturată, stabilizând fractura.

În trecut, pacienţii cu vertebre fracturate erau trataţi cu medicamentaţie, repaus total la pat şi brăţări externe. Aceste alegeri alternative sunt ideale pentru reducerea discomfortului. În cazul în care durerea severă persistă pacientul poate fi invitat să consulte un medic specialist în vertebroplastie.

 

← Înapoi la pagina brandului

Partener medical al echipelor: